Recent Posts

Sunday, June 12, 2011

Movie : Filem Super 8


super 8...filem yang ditunggu-tunggu
so decide nak p tengok kat GSC ioi Mall @ 12.00 tengah malam
duration filem ni tak sampai 2 jam...so, normally cerita macam ni
at least 2 jam 30 minit baru lebih impak kot
so..honestly aku kecewa sikit la sebab aku tak berapa nak faham
hehehhehe...nak tau apa yang menyebabkan huru-hara pun
lepas sejam cerita ni...

so just kisah group budak yang ghairah hendak membuat filem berkenaan zomba
so yang bestnye, siap ada lighting,make up artis,pengarah
macam nak buat betol2...kihkihkihkih
part dia orang ni ada unsur humor , make movie ni kelakar sikit
so bila dia orang tengah shooting kat stesen keretapi, tiba-tiba, keretapi tu berlanggar dengan kereta dan keretapi tu meletup..letupan besar sampai budak2 ni cabut lari..dan tinggalkan camera..
so camera ni lah yang merakamkan sesuatu yang ganjil
so rupa-rupanya train tersebut adalah train tentera yang membawa
makhluk misteri tersebut...so lepas pelanggaran tersebut makluk tersebut cabut lari

lepas kejadian ni keadaan kawasan tu jadi huru hara
ada adegan ganas makhluk tu serang, semua enjin kereta hilang, kerosakan,
elektrik takde dan macam--macam lagi termasuk kawasan tu dikawal ketat oleh tentera
sampai tentera ni nak bakar satu kawasan tu..
but kalau korang tengok cerita ni...masih lagi tak tahu punca berlaku kejadian tersebut..
sehingga perempuan(heroen) kena culik oleh makhluk tu..
n then dia orang tengok balik rakaman video tu dan nampak
makhluk tu keluar dari train..so dari situ lah makhluk tu mula enterprem..


so bermulalah kisah budak2 tu hendak menyelamatkan heroin cerita ni...
bermula dari tengok balik sejarah makhluk ni yang dari zaman dulu lagi..
dah adegan bas yang menahan 4 org budak ni kena serang..yang lain mati kecuali budak ni selamat..
dan sampai pergi ke sarang makhluk ni tempat persembunyian dan menyimpan mangsa

so tengah nak selamatkan heroin, makhluk ni berjaya tangkap hero..yang peliknya tak nak pulak makluk ni bunuh hero tu..leh lak makhluk ni lepaskan budak ni lepas budak ni suruh pergi
balik ke tempat asal..so..makhluk ni pun pergi dan buat model kapal dan balik ke tempat asal
so macam tu lah ending nye....

1 comments:

KiD said...

aisey.. bila laaa aku dapat tengok wayang nih.. huhuh
hope dapat tiket FREE 'Our World, Their War'

Post a Comment