Recent Posts

Sunday, December 30, 2012

Durian Creep

durian creep

Nyumm..nyummm...finally dapat juga aku merasa 'durian creep'..
nak tau jumpa kat mane?...dekat JOM HEBOH ler..dah lama cari tapi tak jumpa..
bukan ape skang kan heboh pasal benda ni 
so aku tak nak la ketinggalan merasa...

Memang sedap ler, maybe sebab durian tu sendiri yang memang dah sedap..
aku paling suka tengok creep/kulit nye, very smooth and soft..hihihihi..
lepas tu kalau makan, durian creep ni macam cair dalam mulut kalau di makan
creep tu very soft & smooth, creep tu tak keras
so tak mengganggu nak menikmati keenakan rasanya
so, korang suka jugak ke.......

RM10 untuk lima set ni

Friday, December 28, 2012

Merlin Finale

huishhhhhh...finally dah habis dah MERLIN
after five season..ingatkan banyak lagi season...
anyway, ending yang sangat tidak disangka dan menyedihkan..

honestly aku tak jangka pun ending nye macam ni
cuma yang pasti MORGANA mati..tu je aku pasti laaaaa...

hahaha..aku siap dowload lagi full episode kelima-lima season ni
untuk tengok lagi nanti-nanti...hehehhheheh..
yang pasti jugak kat TV/Astro belum lagi kot episode finale

di bawah ni antara caption yang aku ambil dari episod finale

ARTHUR sempat bunuh MODRED walaupun kena cucuk dengan
pedang dahulu oleh MODRED
MORGANA - mati di tangan MERLIN, hanya pedang yang disembor ngan
api naga je boleh bunuh MORGANA ni..
MERLIN try nak selamatkan ARTHUR but destiny nya dah macam tu
tak sempat nak diselamatkan
KING ARTHUR mati akhirnya di tangan MODRED, pedang yang dihunus dengan
api naga dipakai nye sebab tu ARTHUR susah nak diselamatkan

so GWEN jadi QUEEN CAMELOT..part ni GWEN tahan nangis
MERLIN tiba-tiba di zaman moden, mula-mula tak faham apa kaitannya
rupa-rupanya NAGA MERLIN bagi tau yang ARTHUR adalah KING
masa depan dan akan hidup balik so sebab itulah lah MERLIN setia
menunggu ARTHUR sampai sekarang
tempat ARTHUR dikebumikan
kalau tengok ngan gamba di atas sama kan, yang ni zaman moden
sebab MERLIN tunggu ARTHUR hidup balik di tempat yang sama
finally itulah kesudahannya..just layan je tengok MERLIN ni
jangan terpengaruh sudahlah..ni kan fantasi je....


ikanbuntal : nak tengok THE HOBBIT tapi takde teman nak tengok..tunggu download je lah

Thursday, December 27, 2012

Universal Studio Singapore 3

photo lagi..hahahhahahahahha..
layan je lah nengok nye...







Wednesday, December 26, 2012

Zalora.Com.My

stop dulu cerita pasal USS..
actually aku masih lagi rasa keseronokkan USS
pas ni mesti pergi lagi
maybe ngan family pulak kot....huhuhuhu

so nak cerita pasal "ONLINE SHOPPING"
aku ni leh kata tertagih jugak la layan online shopping
tak beli tapi suka tengok-tengok je...
kalau ade yang berkenan & harga mampu di bayar
aku beli je kalau aku rasa tak boleh dapat kat tempat lain
kedai online ni kadang-kadang murah sikit lah
setakat ni baru 3-4 kali je aku pernah beli online...hehehehehhe....

baru jap lagi beli baju kat zalora.com.my
yang iklan kat TV tu..hahahhaha
bukan sebab pe, just berkenan je ngan baju tu..
dah lama dah nak beli tapi kena piker banyak kali jugak laa
last-last dah tak tahan, terus click & order

aku nye style suka "cash on delivery"...
takut nak bayar terus sebab takut kena tipu...
nak selamat kenalah COD

nilah baju yang aku order tadi..pakai p kerja
nak lain dari yang lain..asyik belang ngan blank je boring jugak..hahahha

ikanbuntal : tak sabar nak tengok raptai AJL minggu satu lagi..

Sunday, December 23, 2012

Universal Studio Singapore 2

Just photo, still malas lagi nak taip coz have a lot to do...hahahaha

Saturday, December 22, 2012

Universal Studio Singapore

Nanti je lah aku cerita pasal cuti-cuti uss ni...huhuhuhuhu...tengok dulu photo yang sempat di ambil guna lensa HTC

Monday, December 17, 2012

JB - Singapore EP02

Waduh weyyy...penat siot..huhuhhhh..ni tengah otw ke JB Sentral naik KTM...tapi enjin rosak so tengah stop lama giler ni kat stesen Kajang..hopefully sampai ontime jugak..nak tido tapi tak mengantuk pulak..(kuat nye orang tu berdengkur, nyenyak pulak dia tido)

Ni kali kedua naik KTM..first time dulu time pergi langkawi stop kat Arau..

Ok la, walaupun seat duduk tapi selesa..siap bagi kuih & air mineral lagi..huhuhuhu..siap de jual makanan lagi..macam dalam AirAsia..

Budoy



this is how Budoy Series ending..hahahaha
no subtitles..lol... ;-)

video

kalau cerita tu best, memang tak sabar nak tahu ending..
bila ending yang mengecewakan, terus tak nak tengok lagi kan
or rasa nyesal sebab mengikuti series tu...
betul tak?????

ikan buntal : certita tentang dhia je yang aku follow kalau cerita melayu, 
pas tu takde dah yang menarik untuk difollow

Saturday, December 15, 2012

JB - Singapore Aku Datang (EP01)

 esok bermulalah perjalanan ke Universal Studio Singapore
everythings done.. i/m so xcited y'all..hahhaha
dalam nak ke USS nak juga "ngelayo' kat JB
honestly tak pernah pergi JB..hahaha..I'm Sarawakian ok!!...

so decide nak pergi naik KTM je a.k.a malas nak drive
bukan ape, takut sebenarnye, kalau nak drive tak jadi hal sebab ada
GPS, Signboard..cuma TAKUT je nak drive........ ;-)
sebelum ni ada pengalaman naik KTM ke Arau,Perlis...so ok je..
takla teruk sangat..
pesanan dari aku la, kalau nak masuk toilet, masuk time Keretapi tengah jalan..
kalau tengah stop tu, janganlah masuk...nanti pengsan..hahahahah..
(sebab dah terkena kan...)

so beli tiket online je kat KTM, dunia canggihkan..semua nak beli online
cepat, pantas, senang..so nanti naik KTM tunjuk je lah e-Ticket
harga tak la mahal sangat TAPI tu lah perjalanan take times
tapi takpe sebab bertolak malam so takde hal laaa...
boleh tido...(nyenyak ke!!!!)..hahahha

akan bersambung............



ikan buntal : takut ke fobia!!!

Friday, December 14, 2012

Jumaat Dah

Hari jumaat dah, takde yang menarik untuk diceritakan..cuma tak sabar nak cuti-cuti Singapura...huhuhuhuhuhu...minggu depan cuti sampai rabu..yabeda beduuuu...

This sunday bermulalah journey

KL-JB-SPORE-JB-USS-JB-KL

ikan buntal : seronok sangat dapat relax

Thursday, December 13, 2012

Wangi Si Minyak Wangi

Harummmnye...hihihihi..balik kampung lepas decide nak beli minyak wangi kat KLIA, org kata murah...so bila tengah lalu, malas pulak nak singgah..but aku beli kat KIA, mula-mula rasa sayang lak ngan duit beli porfume ni, so just nak dijadijan pengalaman sekali seumur hidup aku beli jugak..jenama DUNHILL, memang target nak beli jenama ni, so harga RM240+.. ambik kau!!!

Time beli tu dapat sample percuma dua, jenama DUNHILL & DOLCE GABANA (belasah je eja)..nak dijadikan cerita, bila sampai rumah sayang pulak nak pakai, hehehehe...so guna untk special event je, rasa- rasa setahun baru habis kot...yang best porfume ni, wangiannye kekal, tak cepat hilang...

Sebab nak harum memanjang ecspecially pergi kerja, aku beli lagi satu porfume, AVON mari..harga murah RM50 je, dapat free pelembap lepas shave..yang ni pakai hari-hari..

Tuesday, December 11, 2012

12.12.12


12.12.12, cantik sungguh tarikh ni, mesti ramai yang nak
jadikan tarikh ni tarik penting untuk mereka,
one of my fren bertunang on this date
congrate Ustaz Johan hopefully sampai ke jinjang pelamin
and ke akhir hayat

what most important is 12.12 is my grandfather birthday..
walaupun "Bapak" dah pergi menemui ILLAHI namun 
akan kekal dalam memori sampai ke akhir hayat aku
dialah insan yang menjaga aku dari kecik sampai ke akhir hayatnye
yang banyak berkorban untuk kami adik-beradik
mungkin tak akan terbalas jasa-jasanye sampai bila-bila

aku hanya mampu sedekahkan AL-FATIHAH dan DOA

ikan buntal : mood-sedih dah ni.. ;-(

Monday, December 10, 2012

HotFM Buka Bonet

Sabtu lepas terjah ke aeon au2 setiawangsa semata-mata nak tengok hotfm buka bonet

So di bawah ada photo yang mampu aku ambil using myHTC

Hari tu just mampu derma untuk GAZA, nak beli barang lelong takde yang berkenan

ikan buntal : tak sabar ni nak terjah USS